Heineken

Heineken

Ouderwets genieten

Over Heineken

In 1873 ontdekte de jonge ondernemer Gerard Heineken een passie voor bierbrouwen. Hij kocht een stuk land in wat nu het centrum van Amsterdam is, bouwde een brouwerij en werkte hard om het recept te perfectioneren dat niet lang daarna het eerste 'premium' pilsener van Nederland zou worden. Het nieuws verspreidde zich snel en de naam Heineken, die op elke fles gestanst stond, werd een nationaal symbool voor kwaliteit. De volgende 140 jaar breidde de brouwerij zich verder uit en verkenden de kinderen en kleinkinderen van Gerard nieuwe markten, maar de naam op de fles bleef altijd dezelfde. Vandaag de dag, vier generaties later, zijn ze nog steeds gepassioneerd over het brouwen van een echt premium bier. Want als het om de goede naam van je familie draait, doe je net wat meer je best. 

Het succes van Heineken is gebaseerd op pure, natuurlijke ingrediënten: gemoute gerst, water, hop en een kleine, maar belangrijke toevoeging, de zogenaamde A-gist. Heinekens unieke A-gist is verantwoordelijk voor de rijke, uitgebalanceerde smaak en subtiele fruittonen die elk glas Heineken al sinds de 19e eeuw kenmerken. Door de jaren heen hebben onze meesterbrouwers hun vak verder geperfectioneerd.

 

We hebben ontdekt dat als we ons bier in horizontale tanks fermenteren in plaats van de gebruikelijke verticale tanks, de perfecte druk voor onze A-gist ontstaat. Dit is wat Heineken zijn karakteristieke, uitgebalanceerde, rijke smaak geeft. We hebben ook geleerd dat het 28 dagen duurt om een prachtig goudgeel bier te brouwen. Dat is natuurlijk veel langer dan gemiddeld, maar we geven de voorkeur aan geduld boven met minder kwaliteit genoegen nemen. 

Producten per merk

HeinekenHeineken
AmstelAmstel
DesperadosDesperados

Packs met Heineken

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

HEB JE EEN VRAAG?

Heb je vragen over onze producten of service?
Bekijk dan onze veelgestelde vragen.

Ik ga een betalingsverplichting aan en accepteer de voorwaarden van Heineken en TringTring.

Let op: alleen personen van 18 jaar en ouder kunnen bier bestellen.

Drinkies is beschikbaar in heel Nederland!

IJskoude dranken & snacks thuisbezorgd

Ben je 18 jaar of ouder en accepteer je onze cookies?