Amstel

Amstel

Gebrouwen uit vriendschap

Over Amstel

Amstel Bier is er al sinds jaar en dag om samen met je vrienden te proosten. Maar wat maar weinig mensen weten is dat het verhaal van vriendschap al vanaf de oprichting aan de Amstel Brouwerij verbonden is. De oprichters van Amstel waren twee goede vrienden. Amstel is dus met recht ‘uit vriendschap gebrouwen’. Op de nieuwe fles van Amstel wordt dit bijzondere verhaal verteld.

Bij Amstel brouwen we al bijna 145 jaar geweldig bier. Bier om samen iets te vieren of ergens bij stil te staan, om met elkaar bij te praten of juist lol te trappen. Momenten die je deelt! 

 

Na de eerste steenlegging in 1870 verrees in 1871 aan de Mauritskade in Amsterdam brouwerij De Amstel. In de stad drinken al snel steeds meer mensen de Beierse bieren die de brouwerij op de markt brengt. Charles de Pesters was getrouwd met Petronella, de zus van Johannes van Marwijk Kooy. De vrienden waren zwagers en oprichters van Amstel. Johannes van Marwijk Kooy, geboren en getogen Amsterdammer, was 23 jaar toen hij samen met zijn boezemvriend Charles Brouwerij De Amstel oprichtte. De kwaliteit en ingrediënten van Amstel zijn nog precies hetzelfde als toen in 1870. Amstel wordt gebrouwen uit gerstemout, extra geurige hop en vriendschap. Charles en Johannes speelden graag biljart. De rode en witte bal zie je nog altijd terug in het Amstel Logo. Het Amstel recept is veelvuldig bekroond. De medailles staan nog altijd trots op ons etiket. Amstel is een echt volmout pils. Kenmerkend fris pils met een volle smaak. Proost!

Producten per merk

HeinekenHeineken
AmstelAmstel
DesperadosDesperados

Packs met Amstel

Ik ga een betalingsverplichting aan en accepteer de voorwaarden van Heineken en TringTring.

Let op: alleen personen van 18 jaar en ouder kunnen bier bestellen.

Drinkies is beschikbaar in heel Nederland!

IJskoude dranken & snacks thuisbezorgd

Ben je 18 jaar of ouder en accepteer je onze cookies?